В София Асоциация Прозрачност без граници представи  резултатите от годишния

...
</TD
>В София Асоциация Прозрачност без граници представи  резултатите от годишния
Коментари Харесай

Община Русе пак е на челно място по индекса на Местната система за почтеност в България

В София Асоциация " Прозрачност без граници " представи  резултатите от годишния Индекс на Местната система за честност – 2023. Община Русе за втора поредна година зае водещата позиция в цялата страна с показател от 3,79 точки. Заместник-кметът Енчо Енчев одобри премията на името на локалната администрация за " Първи стъпки към определяне на механизми за транспарантни взаимоотношения с бизнеса и гражданските организации “.

" Огромна чест е за следващ път Община Русе да бъде удостоена с тази премия. Нашите старания постоянно са била ориентирани към оптималната бистрота, като със своята ежедневна работа се стремим да чуваме гласа на жителите по всички значими въпроси “, съобщи заместник-кметът. По неговите думи русенската администрация е създала сполучлив модел на ръководство, показвайки свършеното на ежеседмична база, както и с честите си публични разисквания.

В относителен проект с миналата година Община Русе покачва своя общ показател от 3,74 т. през 2022 година до 3,79 т. през 2023 година.

Индексът на Местната система за честност в България за 2023 година показва резултатите от проучване в 27-те общини – регионални центрове, което включва данни за потенциала, ролята и ръководството на 10 основни институции и браншове от публичния живот на локално равнище. В тях се включва работата на общински съвет, кмет, общинска администрация, съд, полиция, политически партии, бизнес, медии, цивилен организации и общински структури на опазването на здравето. Индексът е формиран въз основа на детайлно създаден набор от индикатори, които правят оценка потенциала за дейно действие на изследваните браншове, ръководството им и тяхната роля и принос за развиване на локалните общности в подтекста на положителното ръководство и предварителната защита на корупцията.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР